PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!

Ana Klikovac

17:12

Bakina vanglica 0

Ljubav na prvi zalogaj...

paprike
Shutterstock

Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj. U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima. 

Sastojci:
500 g krompira
500 g kiselog kupusa 
1 crni luk
2 čena belog luka 
2 kašičice mlevene crvene paprike 
8 paprika

Priprema: Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus. Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.  

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading