NAJSOČNIJA KROMPIRUŠA Ovakav recept još niste probali, priprema nikad lakša
Domaći klasik koji svi vole...
Sigurno ste bar jednom do sada pravili pitu krompirušu. Ako želite da probate poboljšanu verziju čuvene pite krompiruše, onda predlažemo da isprobate ovaj recept. Kore se premazuju pavlakom, jajima i mlekom, pa je sama pita mnogo sočnija. Takođe, ovu pitu možete da pravite i sa domaćim korama, a odlična je za doručak ili večeru.
Sastojci:
750 g krompira
1 crni luk
1 kašičica slatke začinske paprike
1 ravna kašičica bibera
1 kašičica sušenog bosiljka
Za premazivanje kora:
5-6 punih kašika kisele pavlake
3 kašike mleka
3 kašike ulja
2 jajeta
Za premazivanje pite:
1 jaje
2-3 kašike mleka
Recept za pitu krompirušu sa gotovim korama:
Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa ga skuvajte. Dok se krompir za pitu kuva, u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk. Sipajte malo vode, pa dodajte slatku papriku, bosiljak i biber. Lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, mleko, ulje i jaja i sve to dobro sjedinte. Gotovo krompir procedite i začinite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i promešajte. Prvu koru premažite smesom sa jajima, pa preko stavite drugu koru, opet premažite smesom sa jajima, pa stavite treću koru. Treću koru premažite ispasiranim krompirom. Zatim malo savijte ivice i urolajte pitu krompirušu. Pitu ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavaljajte proces sve dok imate sastojke. Gotove pite krompiruše premažite jajetom koje ste umutili sa mlekom. Isecite na parčiće, pa pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA SA KOBASICOM Slana pita od gotovih kora koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ukusan obrok ili meze.
NAPRAVITE KROMPIRUŠU KAO RUSI Umesto kora koriste drugu namirnicu i ne peče se
Za doručak ili večeru poslužite krompirušu koja će vas oduševiti na prvi zalogaj.
DORUČAK ZA POŽELETI Krompiruša od gotovih kora sa kobasicom nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Brza pita koju ćete obožavati.
KROMPIRUŠA SA PEČURKAMA Starinska posna pita je super doručak na brzinu
Jednostavno se pravi, od gotovih kora, a lepa je i sutradan.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)