CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena

Ivana Pavlović

09:00

Bakina vanglica 0

Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.

cicvara
Shutterstock

Potrebno je

  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema

Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading