SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je
- 350 g brašna
- 1,2 l hladne vode
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Priprema
Sipjajte brašno u vodu pa dobro promešajte. Onda dodajte i šećer, pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Posle toga dodajte orahe i dobro promešajte. Zatim celu smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Prvo ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Na kraju, pospite orahe ili prelijte med.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
Komentari (0)