MEKANE LEPINJE IZ TIGANJA Savršen doručak, na stolu je za pola sata, a pojede se još brže!
Ove divne lepinjice možete da jedete sa sirom ili sa džemom i kremom, u zavisnosti od ukusa.
Sastojci:
500 g brašna
20 g svežeg kvasca
2 kašike ulja
350 ml mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste duplo. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite oblik pljeskavice i pržite lepinje sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumene.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
BUNDEVARA SA MLEVENIM KEKSOM Cimet joj daje posebnu aromu, prava poslastica za sladokusce
Ovo je poslastica kojoj nećete moći da odolite.
SAVRŠEN DORUČAK Domaći burek sa mesom od gotovih kora, gotov očas posla!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
FILOVANI POSNI KROMPIRI Brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni
Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.
TROUGLIĆI SA SIROM Domaće pecivo, meko kao duša, deca ga obožavaju!
Lisnati trouglići punjeni sirom, idealni za doručak ili večeru.
Komentari (0)