SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Bakina vanglica 0

Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.

slatko od grožđa
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg crnog ili belog grožđa (bez semenki)
  • 100 g šećera
  • 1 limun (sok)
  • 1 vanilin šećer (po želji)

Priprema:
Operite grožđe i odvojte bobice od peteljki. Stavite bobice grožđa u šerpu, pospite šećerom i dodajte sok od limuna. Ostavite da odstoji oko 1-2 sata, kako bi grožđe pustilo sok. Stavite šerpu na srednju vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se šećer ne otopi i slatko ne počne da se zgušnjava. To može trajati oko 30-40 minuta. Da biste proverili gustinu slatka, stavite kašičicu sirupa na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako je sirup gust i ne razliva se, slatko je spremno.

 

img
16. 04. 2025 07:04

Neverovatan preokret na kraju aprila: Ova 2 horoskopska znaka neće znati šta ih je snašlo, sreća stiže na njihovu adresu

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
16. 04. 2025 07:02

"Kada se upale kamere zaboravimo na prijateljstvo": Raša Bukvić o ulozi u seriji "Ubice mog oca"

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
14. 04. 2025 08:58

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Komentari (0)