SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 1 kg crnog ili belog grožđa (bez semenki)
- 100 g šećera
- 1 limun (sok)
- 1 vanilin šećer (po želji)
Priprema:
Operite grožđe i odvojte bobice od peteljki. Stavite bobice grožđa u šerpu, pospite šećerom i dodajte sok od limuna. Ostavite da odstoji oko 1-2 sata, kako bi grožđe pustilo sok. Stavite šerpu na srednju vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se šećer ne otopi i slatko ne počne da se zgušnjava. To može trajati oko 30-40 minuta. Da biste proverili gustinu slatka, stavite kašičicu sirupa na tanjir i ostavite da se ohladi. Ako je sirup gust i ne razliva se, slatko je spremno.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)