ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 80 g putera
- do 100 g mlevenog keksa
- šećer
- krem
Priprema
U jednoj posudi otopite puter pa postepeno dodajte brašno, i mešajte. Zatim, dodajte mleveni keks pa rukom umešajte razbijena jaja. Kad smesa postane gusta, dodajte malo soli. Rebrastim špicem za kolače napravite karakteristični oblik ćurosa. Pržite oko minut, u dubokoj šerpi sa dosta ulja, na tihoj vatri. U tanjiriću pomešajte šećer sa cimetom. Gotove ćurose valjajte u pripremljenu mešavinu, pa služite sa kremom po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzinski desert kada navrate iznenadni gosti, a ukusan kao da ste se trudili satima
Borovnice mu daju poseban šmek, a nema ko vam neće tražiti dodatak.
BANANA PUDING U neodoljivom spoju sa piškotama, zamirisaće cela kuća
Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
PUDING OD KOKOSA Letnji desert koji govori 100 jezika, a miriše na more
Preukusni desert nestaće sa stola odmah, a obožavaće ga svi sladokusci.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
Komentari (0)