SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava

Vesna Vukadinović

10:30

Kulinarski globus 0

Španci ih jedu za doručak.

SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

Za testo:

1 šolja brašna

1 šolja vode

2,5 kašike šećera

1/2 kašičice soli

2 kašike ulja

Za posipanje:

50 g šećera

1 kašičica cimeta

Priprema:

Kuvati vodu, šećer i ulje dok ne provre, pa skloniti sa ringle i umešati brašno. Kada sjedinite dobićete smesu u obliku lopte. Testo staviti u špric za šlag ili tulumbe i stavljati ćurose u zagrejano duboko vrelo ulje. Kada dobiju zlatnu boju, vaditi ih na papirni ubrus.

Posip: pomešati šećar i cimet i uvaljati ćurose. Umesto ovoga možete da ih umačete u istopljenu čokoladu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)