SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava
Španci ih jedu za doručak.

Sastojci:
Za testo:
1 šolja brašna
1 šolja vode
2,5 kašike šećera
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
Za posipanje:
50 g šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Kuvati vodu, šećer i ulje dok ne provre, pa skloniti sa ringle i umešati brašno. Kada sjedinite dobićete smesu u obliku lopte. Testo staviti u špric za šlag ili tulumbe i stavljati ćurose u zagrejano duboko vrelo ulje. Kada dobiju zlatnu boju, vaditi ih na papirni ubrus.
Posip: pomešati šećar i cimet i uvaljati ćurose. Umesto ovoga možete da ih umačete u istopljenu čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)