SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava
Španci ih jedu za doručak.
Sastojci:
Za testo:
1 šolja brašna
1 šolja vode
2,5 kašike šećera
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
Za posipanje:
50 g šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Kuvati vodu, šećer i ulje dok ne provre, pa skloniti sa ringle i umešati brašno. Kada sjedinite dobićete smesu u obliku lopte. Testo staviti u špric za šlag ili tulumbe i stavljati ćurose u zagrejano duboko vrelo ulje. Kada dobiju zlatnu boju, vaditi ih na papirni ubrus.
Posip: pomešati šećar i cimet i uvaljati ćurose. Umesto ovoga možete da ih umačete u istopljenu čokoladu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za brze uštipke, toliko mekane i ukusne da nestanu iz činije za tren!
Za pola sata imaćete doručak ili večeru na stolu.
DORUČAK ZA 15 MINUTA Mekani uštipci s jogurtom, savršeni jutarnji zalogaji
Savršeno mekani uštipci za slani ili slatki doručak.
BRZI UŠTIPCI Mekani i sočni kao bakini, a evo kako neće upiti ni kap ulja
Samo dodajte prilog po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)