HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu

Ivana Pavlović

09:00

Kulinarski globus 0

Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.

halongotor
Shutterstock

Potrebno je

  • 125 g putera
  • 1/3 šolje šećera
  • jedna šolja brašna
  • 1/5 šolje skroba
  • kašičica vanilinog šećera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • oko 65 g džema od malina

Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umešajte šećer i puter u veliku posudu. Zatim pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo. Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom. Mešajte ih kašikom dok se skroz ne sjedine. Testo napravite da ima oblik valjka. Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada. Oblikujte loptice i stavite ih u papirne korpice za kolače. Napravite rupu u svakoj loptici. Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina. Pecite kolače oko 10 do 12 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)

Loading