HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Potrebno je
- 125 g putera
- 1/3 šolje šećera
- jedna šolja brašna
- 1/5 šolje skroba
- kašičica vanilinog šećera
- pola kašičice praška za pecivo
- oko 65 g džema od malina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umešajte šećer i puter u veliku posudu. Zatim pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo. Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom. Mešajte ih kašikom dok se skroz ne sjedine. Testo napravite da ima oblik valjka. Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada. Oblikujte loptice i stavite ih u papirne korpice za kolače. Napravite rupu u svakoj loptici. Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina. Pecite kolače oko 10 do 12 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SALČIĆI SA PEKMEZOM SE LISTAJU KAO KNJIGA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
PUTER KOLAČIĆI ZA IZNENADNE GOSTE Treba vam samo 3 sastojka, a super idu uz kafu
Svi će vam tražiti recept.
DUBAI KEKSIĆI SRUŠILI DRUŠTVENE MREŽE Svi zaboravili na čokoladu, a super idu uz čaj ili kafu
Savršeno mekani i neodoljivi, bićete raspamećeni ukusom.
NEODOLJIVI ORAŠČIĆI Preukusni kolačići interesantnog izgleda koje će deca obožavati
Najbolje stavite odmah duplu meru.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)