MEKSIČKE PALAČINKE Pikantne i sa hrskavom koricom zadovoljiće sva vaša čula
Meksičke palačinke su pikantne i imaju hrskavu koricu.

Palačinke za ljubitelje pikantnog.
Sastojci:
Za palačinke:
- 750 ml mleka
- 300 g pšeničnog brašna
- 2 jajeta
- 2 kašičice ulja
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
Za fil:
- 350 g mlevene svinjetine
- 200 g smrznutog kukuruza
- 100 g sira
- 1 crni luk
- 2-3 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 čen belog luka
- biber i so po ukusu
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- 100 g prezli
Recept za meksičke palačinke:
Za ove palačinke prvo napravite testo. Razbijte 2 jajeta u posudu, dodajte 1 kašičicu šećera i 1 kašičicu soli. Sve umutite mikserom dok se lagano ne zapeni. Uzmite 750 ml toplog mleka i sipajte oko 300 ml u činiju. Mešajte pažljivo na maloj brzini miksera. Potom dodajte 300 g brašna. Prvo mešajte isključenim mikserom, pa ga uključite i mešajte na maloj brzini dok ne postane glatko.
Sipajte preostalih 450 ml toplog mleka. Ponovo promešajte. Da se palačinke ne bi lepile, sipajte oko 2 kašike ulja u tiganj. Ostavite testo na stolu da odstoji 15-20 minuta. Uzmite oko pola kutlače testa i sipajte u tiganj, raspoređujući po celom tiganju. Pržite palačinke na vatri nešto nižoj od prosečne. Kada se palačinka isprži sa jedne strane, okrenite je na drugu stranu. Sve palačinke ispržite na ovaj način.
Nakon toga pripremite fil. Isecite jedan veliki luk na kockice. Stavite luk u vreli tiganj sa malom količinom ulja. Pržite do zlatne boje. Dodajte beli luk koji ste vrlo sitno naseckali. Pržite sve zajedno još pola minuta. U tiganj dodajte 350 g mlevenog mesa. Promešajte i pržite mleveno meso, povremeno mešajući, oko 5-8 minuta. Mleveno meso treba da promeni boju. U mleveno meso i luk dodajte 200 g smrznutog kukuruza.
Bonus video:

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.

GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.

GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)