MEKSIČKE PALAČINKE Pikantne i sa hrskavom koricom zadovoljiće sva vaša čula

Izvor: Tatjana Badarević

09:01

Kulinarski globus 0

Meksičke palačinke su pikantne i imaju hrskavu koricu.

meksičke palačinke
Shutterstock

Palačinke za ljubitelje pikantnog.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 750 ml mleka
  • 300 g pšeničnog brašna
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli

Za fil:

  • 350 g mlevene svinjetine
  • 200 g smrznutog kukuruza
  • 100 g sira
  • 1 crni luk
  • 2-3 kašike paradajz sosa
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 čen belog luka
  • biber i so po ukusu

Za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • 100 g prezli

Recept za meksičke palačinke:

Za ove palačinke prvo napravite testo. Razbijte 2 jajeta u posudu, dodajte 1 kašičicu šećera i 1 kašičicu soli. Sve umutite mikserom dok se lagano ne zapeni. Uzmite 750 ml toplog mleka i sipajte oko 300 ml u činiju. Mešajte pažljivo na maloj brzini miksera. Potom dodajte 300 g brašna. Prvo mešajte isključenim mikserom, pa ga uključite i mešajte na maloj brzini dok ne postane glatko.

Sipajte preostalih 450 ml toplog mleka. Ponovo promešajte. Da se ​​palačinke ne bi lepile, sipajte oko 2 kašike ulja u tiganj. Ostavite testo na stolu da odstoji 15-20 minuta. Uzmite oko pola kutlače testa i sipajte u tiganj, raspoređujući po celom tiganju. Pržite palačinke na vatri nešto nižoj od prosečne. Kada se palačinka isprži sa jedne strane, okrenite je na drugu stranu. Sve palačinke ispržite na ovaj način.

Nakon toga pripremite fil. Isecite jedan veliki luk na kockice. Stavite luk u vreli tiganj sa malom količinom ulja. Pržite do zlatne boje. Dodajte beli luk koji ste vrlo sitno naseckali. Pržite sve zajedno još pola minuta. U tiganj dodajte 350 g mlevenog mesa. Promešajte i pržite mleveno meso, povremeno mešajući, oko 5-8 minuta. Mleveno meso treba da promeni boju. U mleveno meso i luk dodajte 200 g smrznutog kukuruza.

Bonus video:

 

 

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

Komentari (0)