DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.

giros
Shutterstock

Potrebno je

  • 1-1,5 kg svinjetine 
  • 2 glavice crnog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber, origano
  • 1 kašika senfa

Za serviranje:

  • lepinje
  • luk
  • paradajz

Priprema:
Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu. Nakon toga, u dublji tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 min da ga pržite uz stalno mešanje. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading