MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 4 velika jajeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 1 paprika babura
- 2 paradajza
- 3 kašike paste od paradajza
- pola kašičice sušenog origana
- so i biber po ukusu
Priprema
U tiganju zagrejte ulje pa propržite posoljeni luk i papriku. Pustite da se krčka 5 minuta, sve dok ne omekša, uz mešanje. Umešajte seckan i prethodno oljušten paradajz i paradajz pastu. Začinite, pa dinstajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje.Potom smanjite temperaturu pa dodajte umućeno jaje i kratko propržite.
Možda vas zanima:
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
DRUGAČIJI OMLET SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi doručak za prave sladokusce
Mirisan i sočan, po ukusu mu nema ravnog.
TURSKI MENEMEN RAJ ZA NEPCA Polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Kajgana na turski način oduševiće i one izbirljive.
MENEMEN GREJE DUŠU I TELO Pojedete za doručak, a bićete siti do večere
Turska kajgana pomera granice dobrog ukusa.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)