MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

11:00

Kulinarski globus 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

menemen
Shutterstock

Potrebno je:

 

  • 4 velika jajeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 1 paprika babura
  • 2 paradajza
  • 3 kašike paste od paradajza
  • pola kašičice sušenog origana
  • so i biber po ukusu


Priprema

U tiganju zagrejte ulje pa propržite posoljeni luk i papriku. Pustite da se krčka 5 minuta, sve dok ne omekša, uz mešanje. Umešajte seckan i prethodno oljušten paradajz i paradajz pastu. Začinite, pa dinstajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje.Potom smanjite temperaturu pa dodajte umućeno jaje i kratko propržite. 

@moja.trpeza Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading