MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 4 velika jajeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 1 paprika babura
- 2 paradajza
- 3 kašike paste od paradajza
- pola kašičice sušenog origana
- so i biber po ukusu
Priprema
U tiganju zagrejte ulje pa propržite posoljeni luk i papriku. Pustite da se krčka 5 minuta, sve dok ne omekša, uz mešanje. Umešajte seckan i prethodno oljušten paradajz i paradajz pastu. Začinite, pa dinstajte nekoliko minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje.Potom smanjite temperaturu pa dodajte umućeno jaje i kratko propržite.
Možda vas zanima:
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
DRUGAČIJI OMLET SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi doručak za prave sladokusce
Mirisan i sočan, po ukusu mu nema ravnog.
TURSKI MENEMEN RAJ ZA NEPCA Polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Kajgana na turski način oduševiće i one izbirljive.
MENEMEN GREJE DUŠU I TELO Pojedete za doručak, a bićete siti do večere
Turska kajgana pomera granice dobrog ukusa.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)