KAJZERŠMARN Nedoljivi desert koji podseća na palačinke, za prave sladokusce
Kajzeršmarn ili carske mrvice su austrijski desert sličan palačinkama, samo jednostavnije pripreme.
Potrebno je:
Za testo:
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 90 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 30 g šećera
- 20 g maslaca
- 1 prstohvat soli
Za prženje:
- 40 g maslaca
- 1 kašika šećera
Za posipanje:
- po potrebi prah šećer
Priprema:
Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite balanca sa malo soli u čvrst šne. Zasebno, otopljeni maslac sjedinite sa žumancima umućenim sa šećerom. Sipajte brašno i mleko i umutite, pa dodajte umućena belanca. Sjedinite dobro pa pržite u tiganju sa zagrejanim maslacem, na srednjoj temperaturi. Onda secite na komade i okrećite da se zapeče i druga strana. Zatim, dodajte još malo maslaca, pospite šećerom i uz pomoć dve viljuške kidajte komade. Pecite desert još nekoliko minuta uz mešanje. Pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI AUSTRIJSKI KAJZERŠMARN Podseća na palačinke, ali je lakša priprema
Podseća na palačinke, a
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)