KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

12:30

Kulinarski globus 0

Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.

kantučini
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 180 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer
  • pola kašičice đumbira
  • pola kašičice mlevenog muskantnog oraščića 
  • ¼ kašičice karanfilića 
  • prstohvat soli
  • 50 g maslaca
  • 3 jaja
  • 50 g očišćenih pistaća
  • 150 g badema


Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa soli i praškom za pecivo. Onda dodajte šećere, đumbir, muskantni oraščić i zdrobljeni karanfilić. Umešajte maslac sobne temperature i jaja, pa sve zamesite u glatko testo. Umotajte u foliju i ostavite pola sata na hladnom mestu. Dodajte pistaće i bademe, pa testo podelite na 4 dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini svaki deo oblikujte u valjak dužine oko 30 cm. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite u plehu da se prohlade, pa svaki isecite ukoso na kolutove. Rasporedite keksiće po plehu i dopecite još 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, da postanu hrskavi. 

Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY Watch on TikTok

Komentari (0)