MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 200 g brašna
- 2 jaja
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g kajmaka
- 100 g sira
- 1 dl ulja
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krupno izrendajte krompir, pa dodajte ulje, so, prašak za pecivo, brašno i jaja. Sjedinite, pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vrelu masonicu prelijte otopljenim sirom i kajmakom.
Možda vas zanima:

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Napravite ovako, i biće u isto vreme sočna i hrskava
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SOČNA PITA SA TIKVICAMA Svaki zalogaj je raj za nepca, a super za doručak ili večeru
Služite toplo ili hladno.

PITA SA KAČKAVALJEM OD GOTOVIH KORA Prava eksplozija ukusa, za savršeno jutro
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.
Komentari (0)