BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

Potrebno je:
- 380 g kondenzovanog mleka
- 150 g kokosovih pahuljica
- 50 g putera
- 250 g šećera
- 125 ml vode
- 1 kašičica limunovog soka
- 10 g vanilin šećera
Priprema:
U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko sa puterom. Dodajte kokosove pahuljice, pa dobro mešajte. Prespite u jednu posudu, pa od smese oblikujte kuglice. Na tihoj vatri otopite šećere sa vodom i limunom, pa mešajte dok ne dobijete karamelizovanu smesu. U dobijeni karamel umačite svaku kuglicu, pa pustite da se ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:

RUSKE KAPE Neodoljivi spoj kokosa i čokolade u kolačima koji se ne odbijaju
Savršeni za svaku svečanu i slavsku trpezu.

TIRAMISU KUGLICE Ako volite čuveni italijanski desert ove kolačiće ćete obožavati
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.

BRZE BANANA KUGLICE Sitni kolači neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, pravićete stalno.

NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Ukusne i slatke, smažu se očas posla
Očaravajuće bombice savršene su za slavsku trpezu.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)