BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

13:30

Kulinarski globus 0

Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

bala bajana
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 380 g kondenzovanog mleka
  • 150 g kokosovih pahuljica
  • 50 g putera
  • 250 g šećera
  • 125 ml vode
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 10 g vanilin šećera

Priprema:

U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko sa puterom. Dodajte kokosove pahuljice, pa dobro mešajte. Prespite u jednu posudu, pa od smese oblikujte kuglice.  Na tihoj vatri otopite šećere sa vodom i limunom, pa mešajte dok ne dobijete karamelizovanu smesu. U dobijeni karamel umačite svaku kuglicu, pa pustite da se ohladi. Bon appetit!

 

Komentari (0)