BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.
Potrebno je:
- 380 g kondenzovanog mleka
- 150 g kokosovih pahuljica
- 50 g putera
- 250 g šećera
- 125 ml vode
- 1 kašičica limunovog soka
- 10 g vanilin šećera
Priprema:
U dubljem tiganju na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko sa puterom. Dodajte kokosove pahuljice, pa dobro mešajte. Prespite u jednu posudu, pa od smese oblikujte kuglice. Na tihoj vatri otopite šećere sa vodom i limunom, pa mešajte dok ne dobijete karamelizovanu smesu. U dobijeni karamel umačite svaku kuglicu, pa pustite da se ohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI MAKARONSI Svakim zalogajem ćete imati osećaj da ste u Parizu
Iako imaju francusko poreklo, recept je potekao od Italijana. Smatra se da ih je prvi doneo italijanski kuvar Katarine Mediči, tokom renesanse. Dve sestre Margareta i Meri Elizabeta su 1792. godine počele da prodaju makaronse građanima. Postoji više načina pravljenja. Izuzetno su popularna poslastica širom sveta. Najbolje ih služite uz šoljicu kafe.
BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.
TIRAMISU KUGLICE Super idu uz šoljicu kafe, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
BRZE SUSAM KUGLICE Naprave se lako, a smažu odmah, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)