LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.
Za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 2 kašike vrele vode
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
- 1dl soka od višnje
- po želji malo ruma
Za fil:
- 750 ml slatke pavlake
- 500 g višanja
- 200 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 20 g maslaca
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Sipajte vrelu vodu, prašak za pecivo i kakao, pa pomešajte sa prosejanim brašnom. Smesu dodajte onoj sa umućenim jajima. Lagano špatulom izmešajte, pa izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Skinite pek-papir pa vratite u kalup. Poprskajte sokom od višanja sa malo ruma. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa u nju dodajte izlomljenu čokoladu. Polako mešajte da se čokolada otopi, pa skinite sa vatre i ostavite par sati. Mikserom umutite da dobijete čvrstu smesu, pa pred kraj mućenja umešajte želatin napravljen po uputstvu sa kesice. Mutite još par minuta. Koru prelijte sokom od višanja, pa preko nje nanesite očišćene višnje. Preko nanesite umućeni ganaš krem, pa glazuru. Ostavite tortu preko noći u frižideru.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)