NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.
Sastojci:
- 150 g slatkog pirinčanog brašna
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- šećer u prahu
- boja za kolače po želji
Priprema:
U vatrostalnu posudu sipajte vodu, pa polako dodajte pirinčano brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte na pari, pa kad se testo počne lepiti za posudu, polako dodajte šećer. Kuvajte još oko 20 minuta, pa kad testo postano lepljivo i kompaktno, skinite sa vatre i mešajte dok ne krene da se hladi. Smesu prebacite na papir za pečenje obložen šećerom u prahu, pa mesite dok ne postane glatka. Razvaljajte smesu u oblik kobasice, pa podelite na osam delova. Rukom spljoštite, pa napunite filom po želji. Oblikujte kuglice, pa stavite pola sata u zamrzivač. Ostavite moči 10 minuta na sobnoj temperaturi, pa služite.
Možda vas zanima:
BOJANINE LEŠNIK KOCKE OSVOJIĆE SVE SLADOKUSCE Mekane i sočne, a tope se u ustima
Napravite ovaj sočni dezert po receptu Bojane Čikarić, iz okoline Lešnice
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)