STIFADO Gulaš na grčki način, ukućani će stajati u redu za još
Zasitan i preukusan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1300 g goveđeg ili telećeg mesa u komadima (od buta)
- 1 mala šolja maslinovog ulja
- 2 crna luka
- 1 kg okruglog luka ljutika
- 1 supena kašika šećera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1 štapić cimeta
- nekoliko zrna bibera
- malo origana
- malo rendanog karanfilića
- 2 lovorova lista
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 150 ml crvenog vina
- 1 konzerva paradajz pirea
- so i mleveni biber (po ukusu)
Priprema:
Kuvajte meso bar 1 sat, dok ne omekša. Onda ga procedite, a bujon ostavite sa strane. Prodinstajte seckan crni luk i ljutiku u šerpi na zagrejanom maslinovom ulje. Zatim pospite šećerom i još malo prodinstajte.Dodajte cimet, karanfilić, mlevenu papriku, lovorov list, origano pa malo prodinstajte. Dodajte meso u šerpu zajedno sa ostatkom ulja. Dinstajte 3-4 minuta pa sipajte sirće i crveno vino. Potom umešajte dodajte paradajz pire, so i biber i malo supe u kojoj ste kuvali meso. Kuvajte u poklopljenoj šerpi sat i po do 2 sata na niskoj temperaturi.
Možda vas zanima:
GULAŠ S KESTENJEM ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svakim zalogajem tera vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
OVAJ SASTOJAK OBAVEZNO DODAJTE U GULAŠ Meso se samo raspada, a sos postaje neodoljiv
Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
SVINJSKI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)