CVIBELKUHEN PITA SA LUKOM Ovako se pravi u Nemačkoj, nemoguće joj je odoleti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za nadev:
- 1 kg crnog luka
- 1 kašika masti
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- biber
- 100 g slanine
- 450 g kravljeg sira
- 200 g kisele pavlake
- 2 jaja
Za testo:
- 400 g brašna
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 200 g kravljeg sira
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite luk na tanka rebarca pa ga propržite na zagrejanoj masti. Posolite i pobiberite pa pospite kašičicom šećera i dinstajte dok luk skroz ne omekša. U jednoj posudi pomešajte sir, pavlaku, sitno seckanu slaninu i jaja, pa začinite solju, biberom i začinskom paprikom. Zatim prohlađeni luk dodajte u smesu. Sve dobro sjedinite i umesite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite nadev. Pecite cvibelkuhen 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
ČIZBURGER PITA BOLJA OD KLASIČNE Nakon što je pojedete bićete siti do večere!
Sočna i slasna, prosto miluje nepca.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)