CVIBELKUHEN PITA SA LUKOM Ovako se pravi u Nemačkoj, nemoguće joj je odoleti

Ivana Pavlović

10:00

Kulinarski globus 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

cvibelkuhen
Shutterstock

Potrebno je:
Za nadev:

  • 1 kg crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • biber 
  • 100 g slanine
  • 450 g kravljeg sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jaja

Za testo:

  • 400 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 200 g kravljeg sira
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Isecite luk na tanka rebarca pa ga propržite na zagrejanoj masti. Posolite  i pobiberite pa pospite kašičicom šećera i dinstajte dok luk skroz ne omekša. U jednoj posudi pomešajte sir, pavlaku, sitno seckanu slaninu i jaja, pa začinite solju, biberom i začinskom paprikom. Zatim prohlađeni luk dodajte u smesu. Sve dobro sjedinite i umesite. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko nanesite nadev. Pecite cvibelkuhen 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading