BUJURDI Najviši stepen grčkog hedonizma u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

10:50

Kulinarski globus 0

Savršeno predjelo za sve svečane prilike.

bujurdi
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g kravljeg sira
  • 2 paradajza, iseckana na kriške
  • 1 zelena paprika, iseckana na kolutove
  • 1 crveni luk, iseckan na kolutove
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica origana

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U vatrostalnu posudu stavite fetu, paradajz, papriku i crni luk. Prelijte maslinovim uljem, pospite origanom, solju i biberom. Pecite bujurdi oko 20-30 minuta dok povrće ne omekša i feta ne postane zlatnosmeđa.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading