POLJSKI SERNIK SE TOPI U USTIMA Jednostavni kolač koji okuplja porodicu za stolom
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 500 g svežeg sira
- 3 jaja
- 100-150 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera ili vanile
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- prstohvat soli
- limunova kora (po želji)
Priprema sernika:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks sa otopljenim puterom. Smesu iuzlijte u kalup obložen pek papirom i dobro utisnite. Zasebno, u velikoj posudi , viljuškom izgnječite sir pa mu dodajte jaja, šećer, vanilu, prstohvat soli i limunovu koru. Dobro sve izmešajte. Sipajte fil preko kore pa pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Ostavite kolač u frižideru da se dobro ohladi.
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)