CRNI RIŽOTO SA HOBOTNICOM Romantičan duh Italije u svakom zalogaju
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rižota
- mastilo hobotnice
- 350 g hobotnice
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml belog vina
- 50 ml vode
- 3 čena belog luka
- 1 oljušteni paradajz, isečen na kockice
- tegla sušenog paradajza u maslinovom ulju
- so
- biber
Priprema:
U lonac sa ključalom vodom stavite pirinač. Kuvajte oko 25 minuta. Prorpžite sitno seckan crni luk sa komadima paradajza, sušenim paradajzom i hobotnicom, u zagrejanom maslinovom ulju u tiganju. Zatim posolite i pobiberite. Posle 15 minuta sipajte belo vino i vodu i kuvajte još pola sata. Pirinač procedite pa pomešajte sa pripremljenim sosom. Dekorišite rižoto sušenim paradajzom, limunom, spanaćem, a po želji feta sirom, ili majonezom.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)