SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Kremast i zasitan, pravićete stalno.

svetogorski rižoto
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja pirinča
  • 500 g pečurki
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja belog vina
  • 3 šolje povrtnog bujona
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk propržite u zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Onda dodajte pečurke i dinstajte oko 5 minuta, sve dok ne puste sok.  Umešajte pirinač i mešajte oko 2 minuta, sve dok ne postane blago providan. Zatim dodajte belo vino i kuvajte, sve dok alkohol ne ispari. Dodajte kutlaču po kutlaču povrtnog bujona, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite rižoto.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading