SVETOGORSKI RIŽOTO Ovako ga vekovima prave monasi na Hilandaru, jedan sastojak mu daje poseban šmek
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 šolja pirinča
- 500 g pečurki
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šolja belog vina
- 3 šolje povrtnog bujona
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Crni i beli luk propržite u zagrejanom maslinovom ulju na tiganju.Onda dodajte pečurke i dinstajte oko 5 minuta, sve dok ne puste sok. Umešajte pirinač i mešajte oko 2 minuta, sve dok ne postane blago providan. Zatim dodajte belo vino i kuvajte, sve dok alkohol ne ispari. Dodajte kutlaču po kutlaču povrtnog bujona, uz neprestano mešanje. Posolite i pobiberite rižoto.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
POSNI RIŽOTO Recept modne kreatorke Verice Rakočević za najbolji ručak, prste da poližete
Modna dizajnerka Verica Rakočević jedna je od dama sa naše scene koja dokazuje da se trud isplati i da karijera može da traje decenijama, i to bez skandala. Da nije talentovana samo za modu, pokazuje i recept za ovaj neodoljivi rižoto. Osvaja na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
RIŽOTO SA GRAŠKOM Slasno jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete, a posno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)