KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra
Služite tople uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 150 g tople vode
- pola kašičice soli
- 3 struka mladog luka
- 2 kašike ulja
- ulje
Priprema:
U jednoj većoj posudi pomešajte brašno i so, pa polako sipajte toplu vodu. Od toga umesite mekano testo. Pokrijte ga krpom i ostavite pola sata da odmori. Potom ga podelite na 4 dela, pa svaki razvaljajte u tanku koru, premažite uljem i pospite seckanim mladim lukom. Koru uvijte u rolat, pa je spiralno urolajte i ponovo lagano razvaljajte u palačinku. Pržite palačinke na malo ulja na srednjoj vatri, po 2-3 minuta sa svake strane.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)