KINESKE PALAČINKE SA MLADIM LUKOM Hrskave spolja i mekane iznutra

Ivana Pavlović

11:35

Kulinarski globus 0

Služite tople uz prilog po želji.

kineske palačinke sa lukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 150 g tople vode
  • pola kašičice soli
  • 3 struka mladog luka
  • 2 kašike ulja
  • ulje

Priprema:

U jednoj većoj posudi pomešajte brašno i so, pa polako sipajte toplu vodu. Od toga umesite mekano testo. Pokrijte ga krpom i ostavite pola sata da odmori. Potom ga podelite na 4 dela, pa svaki razvaljajte u tanku koru, premažite uljem i pospite seckanim mladim lukom. Koru uvijte u rolat, pa je spiralno urolajte i ponovo lagano razvaljajte u palačinku. Pržite palačinke na malo ulja na srednjoj vatri, po 2-3 minuta sa svake strane.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading