ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA Miris pečenih oraha, vanile i ruma koji vraća u detinjstvo
Mirisne i sočne, svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je
- 2 jaja
- 250 ml mleka
- 150 ml mineralne vode
- 150 g brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- malo ulja za prženje
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 50 ml toplog mleka
- 1 kašika ruma
Za preliv i pečenje:
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli pa dodajte mleko, mineralnu vodu i brašno. Mutite dobro dok ne dobijete tečnu, glatku smesu. Ispecite 10 tankih palačinki u zagrejanom ulju na tiganju. Zasebno pomešajte mlevene orahe, šećer, vanilin šećer i cimet. Potom ih prelijte toplim mlekom i dodajte malo ruma. Preko svake palačinke nanesite dve kašike fila pa ih urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Pospite sa malo vanilinog šećera. Potom umutite jaja, šećer i mleko pa time ravnomerno prelijte palačinke. Pecite palačinke oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)