ŠVARCVALD TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Vole je svi od 7 do 107 godina

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

švarcvald torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 60 g brašna
  • 150 g šećera
  • 60 g gustina
  • 60 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 5 kašika soka od višanja
  • 5 kašika likera od višanja

fil:

  • 400 g višanja
  • 250 ml soka od višanja
  • 5 kašika šećera
  • na vrh noža cimeta
  • 2 kašike gustina
  • 5 kašika vode
  • 200 ml soka od višanja
  • 500 ml slatke pavlake
  • 3 kesice vanilinog šećera

dekoracija:

  • rendana čokolada, šlag, višnje po potrebi

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg.  Pomešajte žumanca sa šećerom pa ih penasto umutite. Sipajte sok i višnjevaču pa kratko sjedinite. Prosejte brašno sa praškom za pecivo pa pomešajte. Lagano umešajte u brašno gustin i kakao pa pomešajte. Sjedinite suve sastojke sa žumancima pa sjedinite. Zatim belanca dodajte u žumanca i polako sjedinite. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Biskvit prerežite na 3 jednaka dela. Natopite svaki biskvit sokom od višnje. Zakuvajte višnje, sok od višnje, šećer i cimet. Zasebno pomešajte gustin sa vodom. U kuvane višnje dodajte napravljen gustin pa mešajte sve dok se ne zgusne. Preko 2 biskvita rasporedite vruć nadev, pa pustite da se prohladi i stegne. U jednoj posudi umutite 500 ml slatke pavlake sa vanilinim šećerom. Preko prve kore sa nadevom stavite pola umućene pavlake. Onda stavite drugi biskvit i ostatak pavlake. Potom i treći pa polako pritisnite rukama. Ukrasite tortu šlagom, višnjama i rendanom čokoladom.

Ovo niste znali o belom luku

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading