ŠVARCVALD TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Vole je svi od 7 do 107 godina
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 60 g brašna
- 150 g šećera
- 60 g gustina
- 60 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 5 kašika soka od višanja
- 5 kašika likera od višanja
fil:
- 400 g višanja
- 250 ml soka od višanja
- 5 kašika šećera
- na vrh noža cimeta
- 2 kašike gustina
- 5 kašika vode
- 200 ml soka od višanja
- 500 ml slatke pavlake
- 3 kesice vanilinog šećera
dekoracija:
- rendana čokolada, šlag, višnje po potrebi
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Pomešajte žumanca sa šećerom pa ih penasto umutite. Sipajte sok i višnjevaču pa kratko sjedinite. Prosejte brašno sa praškom za pecivo pa pomešajte. Lagano umešajte u brašno gustin i kakao pa pomešajte. Sjedinite suve sastojke sa žumancima pa sjedinite. Zatim belanca dodajte u žumanca i polako sjedinite. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Biskvit prerežite na 3 jednaka dela. Natopite svaki biskvit sokom od višnje. Zakuvajte višnje, sok od višnje, šećer i cimet. Zasebno pomešajte gustin sa vodom. U kuvane višnje dodajte napravljen gustin pa mešajte sve dok se ne zgusne. Preko 2 biskvita rasporedite vruć nadev, pa pustite da se prohladi i stegne. U jednoj posudi umutite 500 ml slatke pavlake sa vanilinim šećerom. Preko prve kore sa nadevom stavite pola umućene pavlake. Onda stavite drugi biskvit i ostatak pavlake. Potom i treći pa polako pritisnite rukama. Ukrasite tortu šlagom, višnjama i rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ŠVARCVALD TORTA Savršenstvo sa višnjama koje će dominirati na svakoj svečanoj trpezi
Sočna i slatka, za prave sladokusce.
ČOKO VIŠNJA TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremasto savršenstvo bez mane
Svi će vam tražiti dodatno parče.
BELA TORTA SA VIŠNJAMA BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, a prepuna bogatog krema.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)