Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj

Alo.rs/I.V.

13:23

Kulinarski globus 0

Ovi kolačići idealno se kombinuju sa šoljom toplog čaja ili kafe

Keksići sa limunom: Savršeno osvežavaju i najbolje idu uz čaj
Shutterstock

Sastojci:

100 g omekšalog putera

70 g šećera

1 vanilin šećer

1 prstohvat soli

1 limun

1 mandarina

1 jaje

10 g

prašak za pecivo

300 g brašna

Priprema:

Penasto umutite omekšali puter, šećer i so. Umešajte jedno jaje. Izrendajte koricu limuna i mandarine, te ih ocedite i ulijte sok u smesu. Posudu pokrijte folijom te stavite u frižider na najmanje sat. Od testa izdvojte 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu. Kuglice složite na papir za pečenje, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim počnu da dobijaju zlatnu boju, izvadite ih, te pustite da se ohlade. 

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading