ORIGINAL RECEPT ZA VRHUNSKO JELO Balšićeva tava, crnogorski specijalitet od teletine, rastopićete se od lepote ukusa

trpeza.rs/S.Ć.

12:59

Kulinarski globus 0

Čuveni crnogorski specijalitet Balšićeva tava sprema se od telećeg mesa i ovo je originalni recept za pripremu ovog odličnog jela

ORIGINAL RECEPT ZA VRHUNSKO JELO Balšićeva tava, crnogorski specijalitet od teletine, rastopićete se od lepote ukusa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kilogram telećekrtine
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • peršun
  • 3 jaja
  • 200 mililitara kisele pavlake
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Šargarepe isečemo na krugove. Glavicu crnog luka isečemo na četvrtine.

Vodu u šerpi, na šporetu, posolimo. Dodamo isečen luk, šargarepe i meso. Šerpu poklopimo i ostavimo meso da se kuva 50-ak minuta. 

U sud sa pavlakom polupamo jaja i izmutimo žicom za mućenje. Šerpu sklonimo sa šporeta. Meso isečemo na parčad. Keramičku posudu za pečenje poprskamo uljem.

Rešetkastom kašikom vadimo povrće iz šerpe i stavimo u keramičku posudu. Zatim u posudu stepenasto poređamo parčad mesa. Peršun sameljemo alatkom i dodamo u sud sa pavlakom i jajima i promešamo. Dobijenom mešavinom prelijemo meso u posudi.

Pečemo 30 minuta na 220 stepeni. Balšićevu tavu dekorišemo grančicama majčine dušice i sa dve kriške paradajza. Prijatno!

Komentari (0)

Loading