ORIGINAL RECEPT ZA VRHUNSKO JELO Balšićeva tava, crnogorski specijalitet od teletine, rastopićete se od lepote ukusa
Čuveni crnogorski specijalitet Balšićeva tava sprema se od telećeg mesa i ovo je originalni recept za pripremu ovog odličnog jela
Potrebno je:
- 1 kilogram telećekrtine
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- 3 jaja
- 200 mililitara kisele pavlake
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Šargarepe isečemo na krugove. Glavicu crnog luka isečemo na četvrtine.
Vodu u šerpi, na šporetu, posolimo. Dodamo isečen luk, šargarepe i meso. Šerpu poklopimo i ostavimo meso da se kuva 50-ak minuta.
U sud sa pavlakom polupamo jaja i izmutimo žicom za mućenje. Šerpu sklonimo sa šporeta. Meso isečemo na parčad. Keramičku posudu za pečenje poprskamo uljem.
Rešetkastom kašikom vadimo povrće iz šerpe i stavimo u keramičku posudu. Zatim u posudu stepenasto poređamo parčad mesa. Peršun sameljemo alatkom i dodamo u sud sa pavlakom i jajima i promešamo. Dobijenom mešavinom prelijemo meso u posudi.
Pečemo 30 minuta na 220 stepeni. Balšićevu tavu dekorišemo grančicama majčine dušice i sa dve kriške paradajza. Prijatno!
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)