ORIGINAL RECEPT ZA VRHUNSKO JELO Balšićeva tava, crnogorski specijalitet od teletine, rastopićete se od lepote ukusa
Čuveni crnogorski specijalitet Balšićeva tava sprema se od telećeg mesa i ovo je originalni recept za pripremu ovog odličnog jela

Potrebno je:
- 1 kilogram telećekrtine
- 2 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- peršun
- 3 jaja
- 200 mililitara kisele pavlake
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Šargarepe isečemo na krugove. Glavicu crnog luka isečemo na četvrtine.
Vodu u šerpi, na šporetu, posolimo. Dodamo isečen luk, šargarepe i meso. Šerpu poklopimo i ostavimo meso da se kuva 50-ak minuta.
U sud sa pavlakom polupamo jaja i izmutimo žicom za mućenje. Šerpu sklonimo sa šporeta. Meso isečemo na parčad. Keramičku posudu za pečenje poprskamo uljem.
Rešetkastom kašikom vadimo povrće iz šerpe i stavimo u keramičku posudu. Zatim u posudu stepenasto poređamo parčad mesa. Peršun sameljemo alatkom i dodamo u sud sa pavlakom i jajima i promešamo. Dobijenom mešavinom prelijemo meso u posudi.
Pečemo 30 minuta na 220 stepeni. Balšićevu tavu dekorišemo grančicama majčine dušice i sa dve kriške paradajza. Prijatno!

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)