TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu

Izvor: Alo.rs

20:00

Kulinarski globus 0

Nema kome se neće dopasti.

tortilja
pixabay

Tortilja sa mlevenim mesom

Sastojci: 

8 tortilja

500 g mlevenog mesa

2 crvena luka

400 g pelata

1 limenka kukuruza

1 limenka pasulja

1 crvena paprika

1 zelena paprika

malo kačkavalja

mlevena crvena paprika

čili začin

Priprema:

Sitno iseckajte crveni luk i prodinstajte na ulju. Nakon toga dodajte mleveno meso i, kad ono dobije boju, dodajte pelat, pospite crvenom paprikom i dodajte dve čaše vode. Kad je skoro gotovo, dodajte kašičicu
čili začina, crvenu i zelenu papriku iseckanu na tračice, ostavite da se krčka nekoliko minuta, te nakon
toga dodajte limenku kukuruza i pasulja i ugasite vatru. Svaku tortilju napunite nadevom, pospite s malo naribanog sira, preklopite, zabodite čačkalicu u svaku, pa ih poređajte u tepsiju. Naribajte preko njih još sira i pecite nekoliko minuta na 180 stepeni. Poslužite s pavlakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading