TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu

Alo.rs

20:00

Kulinarski globus 0

Nema kome se neće dopasti.

tortilja
pixabay

Tortilja sa mlevenim mesom

Sastojci: 

8 tortilja

500 g mlevenog mesa

2 crvena luka

400 g pelata

1 limenka kukuruza

1 limenka pasulja

1 crvena paprika

1 zelena paprika

malo kačkavalja

mlevena crvena paprika

čili začin

Priprema:

Sitno iseckajte crveni luk i prodinstajte na ulju. Nakon toga dodajte mleveno meso i, kad ono dobije boju, dodajte pelat, pospite crvenom paprikom i dodajte dve čaše vode. Kad je skoro gotovo, dodajte kašičicu
čili začina, crvenu i zelenu papriku iseckanu na tračice, ostavite da se krčka nekoliko minuta, te nakon
toga dodajte limenku kukuruza i pasulja i ugasite vatru. Svaku tortilju napunite nadevom, pospite s malo naribanog sira, preklopite, zabodite čačkalicu u svaku, pa ih poređajte u tepsiju. Naribajte preko njih još sira i pecite nekoliko minuta na 180 stepeni. Poslužite s pavlakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading