TORTILJE NA MEKSIČKI NAČIN Ukusan obrok koji možete jeste i na poslu
Nema kome se neće dopasti.

Tortilja sa mlevenim mesom
Sastojci:
8 tortilja
500 g mlevenog mesa
2 crvena luka
400 g pelata
1 limenka kukuruza
1 limenka pasulja
1 crvena paprika
1 zelena paprika
malo kačkavalja
mlevena crvena paprika
čili začin
Priprema:
Sitno iseckajte crveni luk i prodinstajte na ulju. Nakon toga dodajte mleveno meso i, kad ono dobije boju, dodajte pelat, pospite crvenom paprikom i dodajte dve čaše vode. Kad je skoro gotovo, dodajte kašičicu
čili začina, crvenu i zelenu papriku iseckanu na tračice, ostavite da se krčka nekoliko minuta, te nakon
toga dodajte limenku kukuruza i pasulja i ugasite vatru. Svaku tortilju napunite nadevom, pospite s malo naribanog sira, preklopite, zabodite čačkalicu u svaku, pa ih poređajte u tepsiju. Naribajte preko njih još sira i pecite nekoliko minuta na 180 stepeni. Poslužite s pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)