NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
Tika masala - piletina na indijski način
Sastojci:
2 filea pilećih prsa
2-3 pileća bataka
Za marinadu:
1 čaša jogurta
1 kašičica čilija
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice korijandera
1 kašičica rendanog đumbira
2 čena belog luka
Za umak:
1 glavica luka
1 konzerva pelata
1 čen belog luka
so, biber, čili
2 kašičice kurkume
Priprema:
Pomešajte sve sastojke za marinadu. Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu. Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže. Nakon toga piletinu izvadite iz marinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu. Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje. Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta. Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još nekoliko minuta. Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte. Poslužite uz kuvani pirinač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)