NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan

Alo.rs

18:00

Kulinarski globus 0

Sve sastojke volite, sigurno.

ručak
Shutterstock

Tika masala - piletina na indijski način

Sastojci:

2 filea pilećih prsa

2-3 pileća bataka

Za marinadu:

1 čaša jogurta

1 kašičica čilija

1/2 kašičice kurkume

1/2 kašičice korijandera

1 kašičica rendanog đumbira

2 čena belog luka

Za umak:

1 glavica luka

1 konzerva pelata

1 čen belog luka

so, biber, čili

2 kašičice kurkume

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za marinadu. Piletinu isecite na kockice, pa uronite u pripremljenu marinadu. Neka odstoji tako najmanje jedan sat, po mogućnosti i duže. Nakon toga piletinu izvadite iz marinade, pa na malo ulja pržite naglo sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu. Na istom ulju pržite sitno iseckan luk dok ne postane gotovo smeđe boje. Zatim dodajte beli luk i pelat, promešajte, pa kuvajte nekoliko minuta. Dodajte začine, vratite piletinu u umak i dinstajte još nekoliko minuta. Pred kraj dinstanja dodajte u umak marinadu u kojoj se mariniralo meso i kratko prokuvajte. Poslužite uz kuvani pirinač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading