TURSKA KROMPIR SALATA Preukusna je, a nema luka, pa je možete poneti i na posao

Trpeza/ V.V.

13:33

Kulinarski globus 0

Ovu aromatičnu salatu poslužite kao prilog uz meso i ribu, a može da bude i obrok.

TURSKA KROMPIR SALATA Preukusna je, a nema luka, pa je možete poneti i na posao
Shutterstock

Sastojci:

6 krompira

2 kašike svežeg seckanog peršuna

2 kašike sveže usitnjene nane

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

Priprema:

Neoljušteni krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kada se prohladi, oljuštite ga i isecite na kocke. Pomešajte sa peršunom i nanom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber. Ostavite da odstoji 15 minuta da se ukusi prožmu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading