TURSKA KROMPIR SALATA Preukusna je, a nema luka, pa je možete poneti i na posao

Vesna Vukadinović

13:33

Kulinarski globus 0

Ovu aromatičnu salatu poslužite kao prilog uz meso i ribu, a može da bude i obrok.

TURSKA KROMPIR SALATA Preukusna je, a nema luka, pa je možete poneti i na posao
Shutterstock

Sastojci:

6 krompira

2 kašike svežeg seckanog peršuna

2 kašike sveže usitnjene nane

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

Priprema:

Neoljušteni krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kada se prohladi, oljuštite ga i isecite na kocke. Pomešajte sa peršunom i nanom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber. Ostavite da odstoji 15 minuta da se ukusi prožmu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading