TURSKA KROMPIR SALATA Preukusna je, a nema luka, pa je možete poneti i na posao
Ovu aromatičnu salatu poslužite kao prilog uz meso i ribu, a može da bude i obrok.
Sastojci:
6 krompira
2 kašike svežeg seckanog peršuna
2 kašike sveže usitnjene nane
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika soka od limuna
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
Priprema:
Neoljušteni krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Kada se prohladi, oljuštite ga i isecite na kocke. Pomešajte sa peršunom i nanom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte so i biber. Ostavite da odstoji 15 minuta da se ukusi prožmu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA POSAO Obrok salata od testenine i piletine, jede se hladna i odlično zasiti
Ako imate ostatke piletine od ručka napravite ovu obrok salatu da je ponesete sutradan na posao.
MEDITERANSKI SPECIJALITET Grčka salata od krompira i drugog povrća seća na more
Odličan je prilog uz ribu i pečeno meso, a može da bude glavno jelo ako pazite na liniju.
JEDNOSTAVNA, A UKUSNA Kremasta salata od krompira, rotkvica i luka
Može da se jede i kao prilog uz meso i ribu.
KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Slanina joj daje posebnu draž, a nikad kremastija
Napravi se lako, a smaže odmah.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)