Ako kuburite s novcem pred kraj meseca, onda je ovaj MEKSIČKI PIRINAČ SA PASULJEM I KUKURUZOM prava stvar za vas
Prije dodavanje pirinča, možete izdinstati na kockice narezanu crvenu papriku.
Meksički pirinač s pasuljem
SASTOJCI:
200 g pirinča
3 kašike ulja
15 g biozačina
230 g crvenog pasulja iz konzerve
200 g kukuruza
200 ml pasiranog paradajza
1 prstohvat karija
so, biber
1 grančica sveže mirođije
PRIPREMA:
Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač. Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pokrije sadržaj. Dodajte začine i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Dodajte oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. Po potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom i ukrasite mirođijom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)