Ako kuburite s novcem pred kraj meseca, onda je ovaj MEKSIČKI PIRINAČ SA PASULJEM I KUKURUZOM prava stvar za vas
Prije dodavanje pirinča, možete izdinstati na kockice narezanu crvenu papriku.
Meksički pirinač s pasuljem
SASTOJCI:
200 g pirinča
3 kašike ulja
15 g biozačina
230 g crvenog pasulja iz konzerve
200 g kukuruza
200 ml pasiranog paradajza
1 prstohvat karija
so, biber
1 grančica sveže mirođije
PRIPREMA:
Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač. Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pokrije sadržaj. Dodajte začine i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Dodajte oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. Po potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom i ukrasite mirođijom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)