Ako kuburite s novcem pred kraj meseca, onda je ovaj MEKSIČKI PIRINAČ SA PASULJEM I KUKURUZOM prava stvar za vas

Ivana Vujnović

14:01

Kulinarski globus 0

Prije dodavanje pirinča, možete izdinstati na kockice narezanu crvenu papriku.

MEksički pirinač s kukuruzom i crveni pasuljem
Shutterstock

 

Meksički pirinač s pasuljem

SASTOJCI:

200 g pirinča

3 kašike ulja

15 g biozačina

230 g crvenog pasulja iz konzerve

200 g kukuruza

200 ml pasiranog paradajza

1 prstohvat karija

so, biber

1 grančica sveže mirođije

PRIPREMA:

Zagrejte ulje i na njega stavite opran i oceđen pirinač. Zagrevajte ga uz mešanje dok ne postane staklast, a zatim sipajte vrelu vodu da pokrije sadržaj. Dodajte začine i dinstajte dok pirinač ne bude gotov. Dodajte oceđeni pasulj, kukuruz šećerac i pasirani paradajz. Po potrebi jelo posolite, pospite sveže mlevenim biberom i ukrasite mirođijom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading