KADAIF - KAO IZ 1001 NOĆI Čuvena turska poslastica , čarobna kombinacija testenine i preliva
Probajte recept za ovaj tradicionalni turski slatkiš. Miris orijenta, provešće vas kroz bajku iz 1001 noći.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KADAIF Hrskavo kremasto zadovoljstvo za sva čula, donosimo vam originalni recept
Probajte i vi, i uverite se, zašto je ovo jedna od omiljenih poslastica u Turskoj.

KADAIF Tradicionalni desert ukusa koji se pamti, a svi će vam tražiti recept
Klasik bez premca, za prave sladokusce.

KREMASTI KADAIF Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru
Jede vam se nešto slatko ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni kadaif, sočan i sladak.

ČAROBNI KADAIF Neodoljiva poslastica poreklom iz Turske, miris orijenta oduševiće sve koji ga budu probali
Tradicionalni turski slatkiš osvaja mirisom i ukusom.
- 1 kg brašna
- 1 kg oraha
- 6 jaja
- 750 g šećera
- 250 ml ulja
- 250 g suvog grožđa
- prstohvat soli
Priprema pite
Napravite četiri velike kore kao za rezance. Stavite na dasku prosejano brašno, u brašnu napravite udubljenje, pa razbijte 6 jaja, dodajte malo soli i zamesite testo sa što manje vode. Od testa razvucite oklagijom 4 kore, prosušite ih, pa ih isecite na što tanje rezance i ostavite da se osuše.Možete rezance iseći i mašinom ,ako je imate. Za to vreme, pomešajte suvo grožđe i orahe. Pleh namažite sa jednom polovinom ulja, pa na dno pleha stavite rezance.Potom ih zalijte sa ostatkom ulja, a zatim sipajte mlevene orahe sa suvim grožđem i šećer. Preko nadeva opet stavite rezance, pa nadev i tako ređajte rezance i nadev dok ne popunite pleh. Poslednji red bi trebalo da budu rezanci. Pitu prelijte vrelom mašću, pa je isecite na komade. Pecite pitu u rerni na 180 stepeni.
Priprema sirupa
Sipajte u šerpu 500 grama šećera s malo vode i kuvajte, pa kad sirup bude umereno gust prelijte ga preko pečene pite i vratite u još uvek zagrejanu rernu 10 minuta.Vaš kadaif je spreman. Prijatno!

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Komentari (0)