MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg?timestamp=1719352800)
Potrebno je
- 450 g smrznutog kukuruza šećerca
- 150 g piletine bez kostiju
- 7 dl pileće supe od kocke
- 100 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja glavica celera
- 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
- 0,5 dl mleka
- so
- biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propžite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo. Bon appetit!
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg)
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![cureki](/data/images/2024-06-24/91871_cureki_f.jpg)
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
![samosa](/data/images/2024-06-12/90536_shutterstock-2159316021_f.jpg)
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
![uskrs](/data/images/2024-05-04/86860_trpeza_f.jpg)
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
![milfoj](/data/images/2024-05-03/86743_milfoj-2306966643_f.jpg)
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
Komentari (0)