MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula

Ivana Pavlović

13:00

Kulinarski globus 0

Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.

meksička supa od kukuruza
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 150 g piletine bez kostiju
  • 7 dl pileće supe od kocke
  • 100 g putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica celera
  • 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
  • 0,5 dl mleka
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propžite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo. Bon appetit!

milfoj

MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima

09:02

3 maj, 2024

Kulinarski globus

Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.

Komentari (0)

Loading