MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula

Ivana Pavlović

13:00

Kulinarski globus 0

Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.

meksička supa od kukuruza
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 150 g piletine bez kostiju
  • 7 dl pileće supe od kocke
  • 100 g putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica celera
  • 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
  • 0,5 dl mleka
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propžite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo. Bon appetit!

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading