MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Kulinarski globus 0

Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.

meksička supa od kukuruza
Shutterstock

Potrebno je

  • 450 g smrznutog kukuruza šećerca
  • 150 g piletine bez kostiju
  • 7 dl pileće supe od kocke
  • 100 g putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja glavica celera
  • 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
  • 0,5 dl mleka
  • so
  • biber

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propžite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo. Bon appetit!

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading