RIBOLITA Italijanska osvežavajuća supa krepi organizam u trenu, a pravi raj za nepca
Toskanska supa osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 4 kašike maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 400 g pelata
- 1 kašika pire od paradajza
- 1 l supe od kocke
- 400 g pasulja
- 250 g spanaća
- 2 kašike parmezana
- so, biber
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni, beli luk, i praziluk. Šargarepu iseckajte na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Operite i usitnite spanać. Propržite crni luk, šargarepu i praziluk u loncu pazeći da ne zagore. Zatim, dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Zgnječite viljuškom polovinu pasulja pa dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Pustite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte supu još pola sata. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
BAKLAVA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica ukusa koji se ne zaboravlja, a miriše na ljubav
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
U ČEMU JE TAJNA NAJLEPŠIH BOSANSKIH PITA? Napravite kore ovako, biće tanke i prozirne
Donosimo vam originalni bosanski recept za najbolje kore, zbog kojih će svaka pita ili burek biti savršeni.
HARMONIKA PILETINA Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a držaće vas sitim satima.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
Komentari (0)