TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 120 g maslaca
- 300 g šećera
- 3 jaja
- 320 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 200 g mlevenih oraha
- 1400 g ananasa
- 400 g šargarepe
- 3 kašičice tamnog ruma
- 1 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica cimeta
Za glazuru:
- 80 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- korica limuna
- sok od pola limuna
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje. u posudi umutite puter sa šećerom dok ne postane svetao. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet. Mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte rendanu šargarepu, ananas, orahe, rum i vanilu, pa dobro promešajte. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. U jednoj posudi umutite krem sir, prah šećer i limunov sok. Na kraju, premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a savršena za post
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)