TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
Potrebno je
- 120 g maslaca
- 300 g šećera
- 3 jaja
- 320 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 200 g mlevenih oraha
- 1400 g ananasa
- 400 g šargarepe
- 3 kašičice tamnog ruma
- 1 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica cimeta
Za glazuru:
- 80 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
- korica limuna
- sok od pola limuna
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Obložite kalup papirom za pečenje. u posudi umutite puter sa šećerom dok ne postane svetao. Dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mešanje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet. Mutite dok se sastojci ne sjedine. Potom dodajte rendanu šargarepu, ananas, orahe, rum i vanilu, pa dobro promešajte. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Čačkalicom proverite da li je gotovo. U jednoj posudi umutite krem sir, prah šećer i limunov sok. Na kraju, premažite preko prohlađenog kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)