POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Zdrava i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Uspeće i početnicima, a pravićete je i kada nije post.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ŽITO TORTA Drugačija poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a pogodna i za dane strogog posta
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ukrasiće i najsvečaniju trpezu.

TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.

POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.

TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
- 250 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- dve kašičice cimeta
- 300 g rendane šargarepe
- 300 g smeđeg šećera
- pola šolje maslinovog ulja
- ekstrakt vanile
- 100 g margarina
Za fil:
- 450 g šećera u prahu
- tri kašike margarina
- kašika ekstrakta vanile
- sok od limuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Dodajte šargarepu i šećer i sjedinite. Dodajte otopljen margarin, vanilu i ulje. Promešajte. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pa složite tortu. Ostavite u frižideru pre služenja. Bon appetit!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)