POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Zdrava i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Uspeće i početnicima, a pravićete je i kada nije post.

posna torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • dve kašičice cimeta
  • 300 g rendane šargarepe
  • 300 g smeđeg šećera
  • pola šolje maslinovog ulja
  • ekstrakt vanile
  • 100 g margarina

Za fil:

  • 450 g šećera u prahu
  • tri kašike margarina
  • kašika ekstrakta vanile
  • sok od limuna

Priprema: 

U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Dodajte šargarepu i šećer i sjedinite. Dodajte otopljen margarin, vanilu i ulje. Promešajte. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pa složite tortu. Ostavite u frižideru pre služenja. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading