POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Zdrava i ukusna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Uspeće i početnicima, a pravićete je i kada nije post.
Potrebno je
- 250 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- dve kašičice cimeta
- 300 g rendane šargarepe
- 300 g smeđeg šećera
- pola šolje maslinovog ulja
- ekstrakt vanile
- 100 g margarina
Za fil:
- 450 g šećera u prahu
- tri kašike margarina
- kašika ekstrakta vanile
- sok od limuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Dodajte šargarepu i šećer i sjedinite. Dodajte otopljen margarin, vanilu i ulje. Promešajte. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pa složite tortu. Ostavite u frižideru pre služenja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
POSNA KARAMEL TORTA Kremasta i izdašna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede
Fenomanalna poslastica, za sve ljubitelje karamele.
TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)