LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo
- 250 g margarina
- 150 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun (i kora i sok)
- 2 supene kašike pavlake
- 1 celo jaje
- 2 žumanca
- 0,5 dcl hladne vode
- 1 prašak za pecivo
- 800 g oštrog brašna
Za fil
- 500 g maka
- 5 dcl mleka
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 150 g šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite omekšali margarin sa šećerima. Dodajte limunovu koru i sok, zatim, jaje, pavlaku i žumance. Mutite mikserom pa sipajte hladnu vodu. Umešajte prašak za pecivo i brašno, pa zamesite testo. Ostavite da odmori, pa pripremajte fil. U jednoj posudi zakuvajte mak, mleko, gustin i šećere. Kad provri, sklonite sa vatre pa ohladite. Polovinu testa oklagijom rastanjite pa stavite u pleh. Premažite filom od maka pa prekrijte sa drugom korom. Izbockajte viljuškom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite pitu na kocke pa je pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
LENJA PITA SA MERAMA "NA ČAŠE" Slatko zadovoljstvo po starom bakinom receptu
Sočna i mekana, najbolje odmah stavite duplu meru.
LENJA PITA SA MAKOM Klasik na drugačiji način, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Sočna i slatka, a mekana kao duša.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)