LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
Potrebno je
Za testo
- 250 g margarina
- 150 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 limun (i kora i sok)
- 2 supene kašike pavlake
- 1 celo jaje
- 2 žumanca
- 0,5 dcl hladne vode
- 1 prašak za pecivo
- 800 g oštrog brašna
Za fil
- 500 g maka
- 5 dcl mleka
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 150 g šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite omekšali margarin sa šećerima. Dodajte limunovu koru i sok, zatim, jaje, pavlaku i žumance. Mutite mikserom pa sipajte hladnu vodu. Umešajte prašak za pecivo i brašno, pa zamesite testo. Ostavite da odmori, pa pripremajte fil. U jednoj posudi zakuvajte mak, mleko, gustin i šećere. Kad provri, sklonite sa vatre pa ohladite. Polovinu testa oklagijom rastanjite pa stavite u pleh. Premažite filom od maka pa prekrijte sa drugom korom. Izbockajte viljuškom. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite pitu na kocke pa je pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
LENJA PITA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Starinski desert od jeftinih sastojaka, za sve prilike
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
LENJA PITA SA MAKOM Klasik za sva vremena na drugačiji način
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.
LENJA PITA Starinska poslastica koja budi sva čula, a pojede se u jednom zalogaju
Recept za dušu i telo, iz bakine kuhinje.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)