LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.

Potrebno je
Za testo:
Možda vas zanima:

LENJA PITA Budi nostalgiju na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Slatka i preukusna, uzećete parče više.

LENJA PITA SA VIŠNJAMA Neodoljivi klasik na drugačiji način, ukusa za pamćenje
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.

LENJA PITA SA MAKOM Klasik za sva vremena na drugačiji način
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete da obožavate.
- 500 g brašna
- 200 g margarina
- 50 g kajmaka
- 2 žumanca
- 1 kašika šećera
- pola kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- kašičica rendane korice limuna
Za fil:
- 200 g mlevenog rogača
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- 500 g jabuka
- 300 ml mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml ruma
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 belanca
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica pimenta
Za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, margarin, kajmak, žumanca, šećer, so, prašak za pecivo i rendanu limunovu koru. Mikserom mutite na najmanjoj brzini. Grudvičasto testo dobro zamesite rukama. Podelite na dva dela pa pustite da odstoji pola sata. U zasebnoj posudi umutite mikserom belanca u čvrst sneg pa postepeno dodajte 100 g šećera, uz neprestano mešanje. U većoj posudi pomešajte suve sastojke pa dpdajte mleko, rum i ulje i mikserom umutite. Zatim, dodajte rendane jabuke pa varjačom lagano umešajte. Dodajte lagano i šam od belanaca. polovinu testa rastanjite na veličinu pleha pa testo izbockajte viljuškom. Prebacite u pleh obložen pek papirom pa preko izlijte fil. Drugi deo testa prebacite preko fila. Pecite lenju pitu oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi oko pola sata. Secite na kocke pa pospite šećerom u prahu. Prijatno!

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)