GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.

palačinke
Shutterstock

1. Previše mešate

Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.

2. Nemate strpljenja

Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme. 

3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan

Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje. 

4. Okrećete palačinke pre vremena

Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading