GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
1. Previše mešate
Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.
2. Nemate strpljenja
Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme.
3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan
Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje.
4. Okrećete palačinke pre vremena
Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.
NAPRAVITE PALAČINKE BEZ BRAŠNA Dodajte im ovo i nećete primetiti razliku, a biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.
NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog toga su žilave i pucaju
Ove česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)