CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 3 kg cvekle
- 3 l vode
- 600 ml sirćeta
- 100 g soli
- 1 kašičica šećera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema:
Cveklu skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim je oljuštite i isecite na kriške. U šerpi prokuvajte vodu, dodajte sirće, so, šećer i biber. U sterilizovane tegle složite cveklu, prelijte vrućom salamurom i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
NAJBOLJA SLANA ZIMNICA Od turšije do salate od paprike, prste da poližete
Zdrava i ukusna, dodaće šmek svakom jelu.
U KRATKOM ROKU SNIŽAVA PRITISAK Odličan napitak bez kog nećete početi dan!
Ukusan ali i zdrav napitak.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)