SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 400 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 200 g šećera
Za sirup:
- 400 g šećera
- 250 ml vode
- 2 limuna
- 3 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vruću vodu potopite suvo grožđe pa pustite da odstoji 10 minuta. U jednoj posudi pomešajte orahe sa šećerom, pa dodajte proceđeno suvo grožđe i malo rendane limunove kore. U pleh obložen pek papirom stavite 3 kore pa svaku premažite uljem. Zatim premažite tankim slojem fila. Ređajte kore sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa 3 kore. Isecite pitu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici na šporetu zakuvajte šećere sa vodom i limunom sečenim na kolutove. Promešajte dobro. Vruću pitu prelijte sirupom pa ostavite da odstoji u vreloj rerni, 10 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA ORASIMA Hrskavih kora i sočnog fila, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite odmah duplu meru.
BUGARSKA BANICA SA LIMUNOM I ORASIMA I dupla mera je malo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA PITA SA ORASIMA Recept na kome su odrasle generacije
Mirisna i sočna, prste da poližete.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)