SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 400 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 200 g šećera
Za sirup:
- 400 g šećera
- 250 ml vode
- 2 limuna
- 3 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U vruću vodu potopite suvo grožđe pa pustite da odstoji 10 minuta. U jednoj posudi pomešajte orahe sa šećerom, pa dodajte proceđeno suvo grožđe i malo rendane limunove kore. U pleh obložen pek papirom stavite 3 kore pa svaku premažite uljem. Zatim premažite tankim slojem fila. Ređajte kore sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa 3 kore. Isecite pitu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici na šporetu zakuvajte šećere sa vodom i limunom sečenim na kolutove. Promešajte dobro. Vruću pitu prelijte sirupom pa ostavite da odstoji u vreloj rerni, 10 minuta.
Možda vas zanima:
PITA SA ORASIMA Hrskavih kora i sočnog fila, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite odmah duplu meru.
BUGARSKA BANICA SA LIMUNOM I ORASIMA I dupla mera je malo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA PITA SA ORASIMA Recept na kome su odrasle generacije
Mirisna i sočna, prste da poližete.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)