AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
Kako da napravite najlepše francuske kroasane
Testo pokrijte providnom folijom
Prekrijte testo providnom folijom a ne krpom.
Puter i testo iste temperature
Koristite oba sastojka iste temperture, bilo da je hladno ili sobne.
Preklopite minimum 3 puta
Ovo je potrebno da bi testo baš bilo lisnato
Vodite računa da ne iscuri puter
Dok razvlačite testo pazite da puter ne iscuri, i testo ne postane prozirno.
Možda vas zanima:
SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJE Omiljena je mnogima a povećava pritisak i šteti srce
Ako i vi obožavate ovo predjelo na slavi, obratite pažnju.
KOLIKO SMETE DA ČUVATE JAJA U FRIŽIDERU? Sve preko ovog termina je opasno, možete da se zarazite salmonelom
Nepravilno skladištenje jaja može dovesti do trovanja infekcijom salmonela, pri čemu mogu da se jave dijareja, grčevi ili groznica.
NEMOJTE DA BACATE STARI SUNĐER ZA SUDOVE Primenite ga na ovaj način, nikad se ne biste setili
Iskoristite stari sunđer za sudove na dva korisna načina.
FRANCUSKI KROASAN Dodajte ujutru uz šoljicu kafe, imaćete osećaj kao da ste kod Ajfelovog tornja
Mirisni i vazdušasti, osetićete duh Pariza u svakom zalogaju.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)