GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Još slasnija od orginala, pravićete stalno.

krompir salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 šolje oljuštenog krompira isečenog na kockice
  • 4 kriške slanine
  • 1 mali luk, isečen na kockice
  • ¼ šolje belog sirćeta
  • 2 kašike vode
  • 1 ½ kašike belog šećera, ili više po ukusu
  • 1 kašičica soli
  • ⅛ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašika seckanog svežeg peršuna

Priprema:

U veliki lonac stavite krompir pa prelijte vodom i kuvajte 10 do 15 minuta. Kad omekša, ocedite i ostavite da se prohladi. U dubokom tiganju na srednje jakoj vatri propržite slaninu 10 do 12 minuta, uz povremeno okretanje. 
Stavite na tanjir sa ubrusom i pustite da se prohladi. Prstima izdrobite na sitnije komade. Propržite luk u masnoći od slanine, 6 do 8 minuta. U šerpu sipajte sirće, so, vodu, šećer i biber pa ostavite da provri. Zatim, dodajte krompir i polovinu izmrvljene slanine, i kuvajte, 3 do 4 minuta. Toplu krompir salatu prebacite u činiju za serviranje pa pospite ostatkom slanine. Dekorišite peršunom. Služite toplo. Bon appetit!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading