BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 200 g sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 50 ml jogurta
- 30 ml ulja
- 1 jaje
- pola kesice praška za pecivo
- tanke kore
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izgnječite grubo sir, pa dodajte jaje, jogurt, prašak za pecivo. Polako promešajte. Dve kore raširite pa sastavite malo krajeve. Premažite delom uljem. Nanesite 4 kašike sira na dno kore, pa polako uvijte kore. Urolajte, pa ređajte u pleh. Ostatak nadeva premažite preko pita. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
DOMAĆI BUREK OD GOTOVIH KORA Po ovom receptu ga pravim godinama i nema šanse da ga promenim!
Jednostavan za pripremu, a niko neće primetiti razliku u odnosu na onaj iz pekare.
VIŠE NEĆETE SVRAĆATI U PEKARU Najbolji domaći burek, tradicionalno jelo, jednostavno, a ukusno
Burek može biti različitih oblika ili veličina, filovan mesom, sirom, spanaćem ili krompirom. Domaći burek recept možete pripremiti i od kupovnih kora
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)