BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.

burek sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g sira
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 50 ml jogurta
  • 30 ml ulja
  • 1 jaje
  • pola kesice praška za pecivo
  • tanke kore

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izgnječite grubo sir, pa dodajte jaje, jogurt, prašak za pecivo. Polako promešajte. Dve kore raširite pa sastavite malo krajeve. Premažite delom uljem. Nanesite 4 kašike sira na dno kore, pa polako uvijte kore. Urolajte, pa ređajte u pleh. Ostatak nadeva premažite preko pita. Pecite burek oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading