BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
![burek sa jabukama](/data/images/2023-01-28/45162_20230127-090829_f.jpg?timestamp=1718229600)
Potrebno je
- gotove kore
- 5 krupnih jabuka
- cimet
- ulje
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izrendajte jabuke, pa dodajte malo ulja i cimeta. Zašećerite. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite prvu koru pa je poprskajte uljem i kiselom vodom. Onda dodajte drugu koru, ponovo poprskajte, pa nanesite šaku rendanih jabuka. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Odozgo pokrijte korom i ušuškajte. Poprskajte uljem i kiselom vodom. Pecite oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite vrući burek i služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-01-08/73299_shutterstock-474753751_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Desert koji se smaže u trenu, a budi nostalgiju
Sočne i slatke, za prave sladokusce.
![tiramisu sa jagodama](/data/images/2024-01-09/73376_shutterstock-2142439181_f.jpg)
TIRAMISU SA JAGODAMA Nepečena letnja poslastica gotova za tren oka, a kremasta i lagana
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa jagodama ćete praviti stalno.
![krempita](/data/images/2024-03-20/81408_shutterstock-142065730_f.jpg)
KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.
![pužići sa makom](/data/images/2024-06-18/91292_shutterstock-2260903439_f.jpg)
PUŽIĆI SA MAKOM Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a zamirisaće vam cela kuća
Slatkiš u savršenom spoju testa i maka, za sva vremena i prilike,
![argentinski gulaš](/data/images/2024-06-24/91885_shutterstock-1736449457_f.jpg)
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
![domaći puter](/data/images/2024-06-24/91880_shutterstock-2175740599_f.jpg)
DOMAĆI PUTER UKUSNIJI OD KUPOVNOG Treba vam samo 1 sastojak, a pravi se brzo i lako, ovakav do sada niste jeli
Bilo da ga samostalno mažete na hleb pa dodate prilog po želji, ili koristite za pripremu jela, bićete oduševljeni ukusom.
![njoke u paradajz sosu](/data/images/2024-06-24/91878_shutterstock-2079908065_f.jpg)
NJOKE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam originalni italijanski recept za ovaj specijalitet bez premca
Fenomenalne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
![prašak za pecivo](/data/images/2024-06-24/91877_shutterstock-1886792284_f.jpg)
AKO NEMATE PRAŠAK ZA PECIVO KORISTITE OVO 5 najboljih zamena, a razlike u ukusu nema
Ako želite da napravite kiflice ili omiljeno pecivo, a nemate prašak za pecivo, rešenje postoji. Donosimo vam 6 fenomenalnih zamena.
![bolonjeze sos](/data/images/2024-06-21/91639_bolonjeze-sos_f.jpg)
SAVRŠENI BOLONJEZE SOS KAKAV DO SADA NISTE JELI Po receptu Vesne Dedić
Vesna Dedić, autorka kultne emisije "Balkanskom ulicom" i pisac mnogih hit romana, među kojima je nedavno ugledao svetlost dana "Boli pesme kraj", dokazala je da ima velikog talenta i za kuvanje. Jednom prilikom podelila je recept za savršeni bolonjeze sos, kog niko ne odbija, a osvaja na prvi zalogaj. U njenim đakonijama oduvek najviše uživa njena ćerka Lenka, glavni smisao njenom životu i najveći ponos.
Komentari (0)