BUREK SA JABUKAMA Klasik bez premca na drugačiji način, hrskavih kora i sočnog nadeva
Aromatični desert za sve prilike.
Potrebno je
- gotove kore
- 5 krupnih jabuka
- cimet
- ulje
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izrendajte jabuke, pa dodajte malo ulja i cimeta. Zašećerite. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite prvu koru pa je poprskajte uljem i kiselom vodom. Onda dodajte drugu koru, ponovo poprskajte, pa nanesite šaku rendanih jabuka. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Odozgo pokrijte korom i ušuškajte. Poprskajte uljem i kiselom vodom. Pecite oko 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite vrući burek i služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI BUREK SA JABUKAMA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan, pravićete stalno
Ukusan i sočan, za pravo uživanje.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)