ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

italijanska pasta
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g paste (po izboru)
  • 1 veći patlidžan
  • 2 čena belog luka
  • 400 g paradajz sosa
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • svež peršun

Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckani beli luk i propržite ga kratko. Dodajte kockice patlidžana i pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i kuvajte dok se sos ne zgusne. U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je pasta gotova, sjedinite je sa sosom od patlidžana i dobro promešajte. Na kraju, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading