PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.

pasta amatrićijana
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g špageta
  • 750 ml paradajz sosa
  • 2 čena belog luka
  • 200 g pančete
  • parmezan
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • maslinovo ulje

Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržite iseckanu pančetu na kockice. Dodajte iseckan beli luk i posle minut sipajte paradajz sos. Stavite bosiljak i ostavite da se krčka. Stavite vodu za špagete da provri, dodajte dva prstohvata morske soli i špagete. Kad omekšaju, procedite i odozgo stavite sos. Pospite parmezanom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading