POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
Potrebno je
- 300 g posne čokolade
- 400 g biljne slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 50 g posnog mlevenog keksa
- 6 kašika ulja
Priprema
Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta. Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite u frižider dva sata pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE KEKS PRALINE Savršeni kolači za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Ni malo ne zaostaju za mrsnom verzijom, a pojedu se u trenu.
DOMAĆA LEŠNIK GNEZDA ZA SVE SVEČANOSTI A može i dete da ih napravi
Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena.
BANANA KUGLICE MOŽE I DETE DA NAPRAVI A savršene uz čaj ili kafu
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
BAKLAVA PUŽIĆI SA ORASIMA PONOS TURSKE I dupla mera je malo
Savršenog ukusa, a nisu preslatki.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)